سیاستمداران آمریکایی در طول تاریخ جنگ چهل ساله افغانستان از پول، امکانات، سلاح و سیاست ایران در راستای منافع خود استفاده کرده و همواره ایرانی ها را در این زمینه فریب داده اند

به گزارش سایت همایون بنقل ازشبکه اطلاع رسانی افغانستان )منابع خبری از ورود هیات سیاسی طالبان به تهران به ریاست «ملا برادر» جهت دیدار با مقامات ایرانی خبر می‌دهند. بامداد سه شنبه هیات سیاسی گروه طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر، معاون سیاسی این گروه جهت دیدار و گفتگو با مقامات ایرانی وارد تهران شده است. سفر هیات سیاسی طالبان به تهران به دعوت وزارت امور خارجه ایران انجام پذیرفته است.

ایران در حالی از هیات بلند پایه طالبان در تهران میزبانی می کند که این گروه قاتل دیپلمات های ایرانی در مزار شریف هستند و همواره به قتل عام شیعیان در افغانستان متهم بوده اند.
وزارتخارجه ایران در رقابت با آمریکا بجای این که در مقابل نقشه های شوم آمریکایی در افغانستان ایستادگی کرده و زمینه های مقاومت در برابر اجنبی ها را در افغانستان تقویت نماید، پا جای پای آمریکا در افغانستان گذاشته و خود را مدافع تروریست های دست پرورده آمریکایی قلمداد نموده، بار بار سران این گروه را به ایران دعوت کرده و یا هیات های ایرانی به دیدار و ملاقات با سران این گروه بن قطر سفر کرده اند.

در واقع دولت ایران، اتهام حمایت از طالبان تروریست را پذیرفته و وانمود می کند که با طالبان ارتباط سیاسی داشته و در مواقعی نیز به آنان کمک کرده است.
دیپلمات های وزارتخارجه ایران، گاهی سران طالبان را به تهران دعوت می کنند و گاهی هم خود به سراغ شان به قطر می روند.

این بار اولی نیست که هیات طالبان به تهران می آیند. در ماه جوزای سال گذشته حضور هیات طالبان در تهران رسانه ای شد و در ماه سنبله سال گذشته نیز هیاتی از طالبان به تهران دعوت شدند و با سران سیاسی این کشور ملاقات داشتند.
در ماه سرطان امسال نیز هیاتی از وزارت خارج ایران به سر پرستی محمد ابراهیم طاهریان به قطر سفر کرده و با اعضای دفتر سیاسی طالبان دیدار و گفتگو نمود.
هیات طالبان تاکنون چند بار از ایران دیدن کرده اند. تهران بارها اعلام کرده که مقام‌های کابل از قبل درباره این دیدارها اطلاع داشتند. اما ریاست جمهوری افغانستان از این رفتار تهران انتقاد کرده و میزبانی از این گروه را خلاف اصول و روابط میان کشورها دانسته است.
این درحالی است که روسیه هرگونه دیدار و مذاکره با طالبان را تکذیب کرده و آنان را نیروهای وفادار به آمریکا و انگلیس دانسته است.

وال‌استریت ژورنال در سال ۲۰۱۲ در گزارشی افشا کرد که طالبان در شهر زاهدان در سیستان و بلوچستان ایران دفتر رسمی دارند. همین روزنامه در سال ۲۰۱۵ بار دیگر خبر داد که طالبان در مشهد نیز دفتری ایجاد کرده‌اند. تعدادی از مقام‌های امنیتی افغان نیز گفته بودند که یک پایگاه نظامی در نزدیکی مرز ایران با افغانستان در هرات که در دوره سلطه طالبان بر افغانستان در اختیار نیروهای مجاهدین قرار داشت پس از فرار طالبان از افغانستان در اختیار این گروه قرار گرفته است. گزارش‌های دیگر نیز می‌رساند که بخشی از طالبان خانواده‌های خود را به ایران فرستاده‌اند و آنجا نیز تحت حمایت سپاه قرار دارند.
از سوی دیگر رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده بودند که بخشی از نیروهای ویژه طالبان که به نام قطعه سرخ یاد می‌شوند، در کرمان توسط مربیان ایرانی آموزش جنگی می‌بینند. ضمن اینکه چندین محموله تسلیحات و جنگ‌افزار که توسط ایران به طالبان فرستاده شده بود، به چنگ نیروهای امنیتی افغانستان افتاد.

در هر حال، وزارتخارجه ایران، کشور و مردم ایران را در معرض اتهامی قرار داده است که آمریکایی ها نقشه اصلی آن را طرح کرده اند. سیاستمداران آمریکایی در طول تاریخ جنگ چهل ساله افغانستان از پول، امکانات، سلاح و سیاست ایران در راستای منافع خود استفاده کرده و همواره ایرانی ها را در این زمینه فریب داده اند و جالب اینجا است که هنوز ایرانی ها متوجه نشده و به همان روال ادامه مسیر می دهند آنگونه انگار با آمریکایی ها در افغانستان همراه شده و در کنار آنان در راستای تباهی کشور و مردم افغانستان گام بر می دارند.

متاسفانه ایران برای رابطه با طالبان هزینه های زیادی کرده است. هزینه هایی که هیچ سودی برای ایران در دراز مدت نخواهد داشت و بیشتر ایران را در انزوا قرار خواهد داد.
بر همگان واضح است که ایرانی ها در سطح دیپلماسی و ایجاد و حفظ رابطه با سران احزاب و رهبران افغانستان، ناکام بوده اند و هیچ دستاورد قابل ملاحظه ای برای کشور خود و برای افغانستان از این رایزنی ها و هزینه کردن ها نداشته اند. اما مشخص نیست که چرا دستگاه دیپلماسی ایران بازهم بر اشتباهات گذشته تاکید داشته و آن ها را تکرار می کند؟

حساسیت ضد ایرانی آنقدر در افغانستان اوج گرفته که مردم عوام به اندازه ای که با ایران مشکل دارند و افراد آمده از ایران را جاسوسان ایران می پندارند، با پاکستان که مرکز تمویل و تجهیز تروریستان است مشکل ندارند…. که این مورد قسمتی به برخوردهای عقده مندانه و نابخردانه برخی از مسوولاان اجرایی دولت های ایران با مهاجرین افغانستانی بر می گردد و قسمت دیگر به اتخاذ سیاست های پیش پا افتاده و مقطعی دستگاه دیپلماسی ایران….

بهتر بود ایران از طالبان شورای کویته دوری می کرد و به همان طالبان تحت حمایت خود در مرزهایش با افغانستان اکتفا می نمود. زیرا طالبان تحت سرپرستی شورای کویته، بطور مستقیم با حمایت آمریکا و انگلیس و یهودی ها ایجاد شده و تا کنون تحت نفوذ و سیطره آنان می باشند و از خود هیچ اراده ای ندارند و تمامی کسانیکه به هر نحوی از آنان فاصله گرفته اند با کمک پاکستانی ها کشته شده و از بین رفته اند.
با این وصف، چگونه ایران به آنان اعتماد کرده و برای این دعوتی ها هزینه های گزافی را متحمل می شود؟

این دعوتی ها نه تنها برای ایران سودی نداشته و ندارد که این کشور را تحقیر می کند مردم افغانستان را نسبت به ایران بنابر دعوت قاتلان شان به آن کشور بد بین می سازد. اما سیاستمداران و دیپلمات های دست اندرکار دولت ایران بی توجه به این مساله فکر می کنند که دستی بر آتش دارند و این نیز در حساب نفوذ منطقه ای شان بشمار می آید در حالیکه چنین نیست…

ایران این اشتباه را در مورد حامد کرزی نیز داشت. اینکه چقدر و چندین بوجی دالر بدون حساب و کتاب، از جانب ایرانی ها به کرزی داده شد معلوم نیست اما آنقدر واضح است که کرزی دالر های ایرانی ها را گرفت و همانگونه که به سران و رهبران جهادی و بزرگان غیر پشتون وعده های فراوان داد و هیچیک از آنان عمل نکرد، ایران ها را هم فریب داد.
اما افسوس که ایرانی ها هنوز متوجه این نکته نشده اند که کرزی و غنی و قوم مرتبط شان در تمامی زمینه ها به پاکستان و آمریکا وفادارند و هرگز به آنان پشت نکرده و نمی کنند.
سیاستمداران ایرانی در مقابل تصامیم و عملکردهای ناسنجیده شان در قبال افغانستان، در مقابل تاریخ محکوم خواهند بود و این از حالا مشخص است.

این سوال همواره در اذهان مردم وجود داشته که آیا ایران شریک آمریکا و پاکستان در ایجاد ناامنی های افغانستان است؟

کد (4)