سیاسی /60دیپلمات آمریکایی از روسیه

اخراج و کنسولگری آمریکا در سن‌پترزبورگ تعطیل شد


روس‌ها در پاسخ به اخراج سفرایشان از کشورهای غربی، روند اقدام متقابل را آغاز و در شروع کار، 60 دیپلمات آمریکایی را از خاک کشورشان اخراج کردند
سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه از نهایی شدن تصمیم مسکو برای مقابله با سیل اخراج دیپلمات‌های این کشور از کشورهای غربی و شروع این عمل متقابل، با اخراج دیپلمات‌های آمریکایی خبر داد.

اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری، بیش از 20 کشور غربی در هماهنگی با انگلیس، نزدیک به 150 دیپلمات روس را با زدن برچسب‌هایی از جمله جاسوس و عنصر نامطلوب، از پایتخت‌هایشان اخراج کردند.

انگلیسی‌ها مدعی‌اند که روس‌ها در حمله تروریستی به یکی از جاسوسان سابق در شهر سالزبوری در جنوب غربی انگلیس، دست داشته‌اند  و حتی می‌گویند این حمله که با انتشار یک گاز شیمیایی مورد استفاده در میادین جنگی انجام شده، به دستور شخص «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه صورت گرفته است.

وزیر خارجه روسیه که چندی پیش خبر اخراج 23 دیپلمات انگلیسی را داده بود، امشب به واکنش مسکو به پیروی دیگر کشورهای غربی از انگلیسی‌ها پرداخت و گفت که سفیر آمریکا احضار شده و خبر اخراج 60 دیپلمات تحت امرش از خاک روسیه، رسماً به وی ابلاغ شده است.

لاوروف گفت: «ما گام‌هایی فراتر از اقدام متقابل انجام می‌دهیم. در این دقائق که با شما صحبت می‌کنم، «جان هانتسمن» سفیر ایالات‌متحده در روسیه به وزارت ما دعوت شده و آنجا، «سرگئی ریابکوف» معاون من، وی را از ماهیت پاسخ به ایالات‌متحده مطلع کرده است. این پاسخ، اخراج تعداد مشابهی از دیپلمات‌ها و لغو موافقت دولت روسیه با ادامه کار کنسول‌گری سن‌پترزبورگ را شامل می‌شود.»

آمریکایی‌ها در پیروی از سیاست خارجی لندن، 60 دیپلمات روس را اخراج کرده بودند؛ آنها کنسولگری روسیه در سیاتل را هم بسته بودند.

این اخراج، اولین مورد تنش دیپلماتیک دو کشور پس از پایان یافتن دوران جنگ سرد نیست. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در آخرین روزهای حضور در کاخ سفید، دستور اخراج 35 روس را از خاک آمریکا صادر کرده بود. دلیل آمریکایی‌ها، دخالت ادعایی روس‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری کشورشان بود.

روس‌ها هم البته چند ماه بعد، 30 دیپلمات آمریکایی را در پاسخ به این اقدام، از کشورشان اخراج کرده بودند

 +++++++++++++++++++++++++++++

 

 +++++++++++++++++++++++++

 

مطالب مرتبط:

اتریش در برابر فشار های لندن تسلیم نمی‌شود

وین لندن را به مجبور کردن اتریش در رابطه به اخراج دیپلمات های روسی متهم کرده است

به گزارش اسپوتنیک، کارین کنیسل وزیر امورخارجه اتریش گفته است که سفیر بریتانیا در وین بارها و بارها سعی کرد که بالای دولت اتر یش فشار وارد کند تا آنها را مجبور به اخراج دیپلمات های روسی کند.
کنیسل گفته است که سفیر بریتانیا بار ها تلاش کرد تا بتواند مقامات اتریشی را تحت تاثیر قرار دهد و این کشور را همچنان مانند کشور های دیگری اروپای مجبور به اخراج دیپلمات های روسی کند اما دولت اتریش به طور قاطعانه این اقدامات را رد کرد.
به گفته رئیس دیپلماسی اتریش، وین نه به خاطر هراس از مسکو بلکه برای ادامه گفتگو با روسیه چنین تصمیمی را گرفته است.
خانم کنایسل تاکید کرد اتریش در سال 1995 به عنوان کشور بی‌طرف وارد اتحادیه اروپا شده و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از این تمایل وین حمایت کرده اند.
سرگئی اسکریپال، جاسوس بریتانیا و یولیا ، دخترش روز 4 مارچ در شهر سالزبری بریتانیا مسموم شدند. طرف بریتانیایی ادعا می کند که دولت روسیه در مسمومیت اسکریپال با ماده А234 دست داشته است اما مسکو این اتهام را اکیدا رد می کند. به دنبال بریتانیا ، چندین کشورعضو اتحادیه اروپا و همچنین امریکا، کانادا، نروژ، اوکراین ودیگر کشورها تصمیم گرفتند در رابطه با قضیه سالزبری شماری از دیپلمات های روسی را اخراج کنند.

مسکو: آمریکا و انگلیس نتوانستند روسیه را فریب دهند

 به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک،ماریا زاخارووا — سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه — روز پنجشنبه اعلام کردآمریکا و انگلیس نتوانستند روسیه را در جریان حمله به عراق فریب دهند.

زاخارووا در نشست خبری گفت: « آمریکا و انگلیس برخی از کشورها را در جریان حمله به عراق فریب دادند ولی نتوانستند روسیه را فریب بدهند.» وی افزود آن کشورها ( انگلیس و آمریکا ) در آن زمان نتوانستند روسیه، آلمان و فرانسه را فریب بدهند ولی در فریب دادن ایتالیا و برخی دیگر از کشورها موفق شدند.

زاخارووا به استفاده از همان شیوه در تشکیل ائتلاف علیه عراق شبیه آن چه که اکنون در موضوع اسکریپال، جاسوس سابق روس در انگلیس رخ داد اشاره و تاکید کرد از کشورهای اروپایی در آن زمان به بهانه همبستگی و اتحاد برای رهایی از یک دیکتاتور بهره برداری شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد کشورهای غربی با این کار برای ابراز همبستگی و ارائه لیست کشورهایی که از تصمیمات غربی ها حمایت کردند تلاش می کنند و روسیه می داند این فهرست ها چگونه از طریق اعمال فشارها و توسل به تهدید شکل گرفته است.

زاخارووا در پایان این سوال را مطرح کرد که آیا می توان به کشورهایی که حمله به عراق را آغاز کردند اعتماد کرد؟