صلح غنی معنایی جز طالب ندارد

تنها رسالت حکومت اشرف غنی کشاندن هرچه مخالف، تروریست و افراط گر بر مبنای هم تباری در قدرت است، حال می خواهد یک ملت قربانی شود تا

به گزارش  سا یت همایون بنقل ازشبکه اطلاع رسانی افغانستان ، نشست تاشکند به پایان رسید و همچنان اشرف غنی درصدد گفتگو با طالبان و در نهایت رسیدن به صلحی دیگر می باشد در حالیکه بیش از نیمی از افغانستان در اختیار طالبان و این گروه تهدید جدی بر 50 درصد باقی مانده است.

نشست صلح تاشکند برای برای افغانستان برگزار شد اما آنچه حکومت از دل این نشست در پی رسیدن به آن بود: کشاندن طالبان به توافقنامه صلحی دیگر به مانند حزب اسلامی.

صلحی که ریاست جمهوری با صرف هزینه های گزاف مالی و امتیازهای بیشمار، بدنام ترین جنگسالار افغانستان را به عنوان یک قهرمان جنگی مورد استقبال قرار داد و از آن طرف به مانند عبدالله و عطا محمد و خلیلی و … سران غیر پشتون را به افراد بی خاصیت و آرامی تبدیل کرد و برخی دیگر مانند جنرال دوستم را تبعید تا زمینه ورود همه هم تباران آماده گردد.

زمانیکه مخالفان مسلح به طور مستقیم از سوی غربی ها و عرب ها حمایت و تمویل می شوند و کشورهای قدرتمند جهان و منطقه با شعله های جنگ سعی در رقابت با یکدیگر دارند را نمی توان یک جنگ داخلی و صرف با گروه های داخلی مخالف دانست.

ارگ زمانی توانست به توافق با حزب اسلامی برسد که دیگر این حزب وزنه سیاسی مخالف محسوب نمی شد و رهبر آن طی سال ها زندگی مخفیانه به یک مهره سوخته بدل شد، انگیزه ریاست جمهوری برای چنین توافقنامه تنها در راستای انحصارطلبی در قدرت و کشاندن یک هم قبیله ای با نفوذ برای گرفتن زهرچشم از مقام های مخالف دولت بوده است.

اگر این یک توافقنامه صلح برای حکومت افغانستان است پس چرا از مقام گرفته تا کرسی های رهبری وزارت دفاع و کاخ ها را حراج حکمتیار و حذبش کرد در حالیکه قربانیان و بازماندگان کشتارها و راکت های کور گلبدین در جنگ های داخلی حتی برای اعاده خسارت جایی برای طرح شکایت ندارند و تمامی درهای دادگاه ها بر روی آنان بسته است؟

اشرف غنی در پی تشکیل قدرتی تک بعدی در حکومت است تا همه مقام ها زیر سایه آن قرار گیرند و برای چنین هدفی نه دغدغه کشتار مردم را دارد و نه ناامن شدن اکثر مناطق کشور، معامله های درون حکومتی با طالب و داعش در شمال یکی از مهمترین عوامل نفوذ افراط گرایان در این منطقه همیشه امن می باشد و هرچند تلاش های شبانه روزی مقام ها و نمایندگان خودفروخته را نمی توان نادیده گرفت از دست داشتن در قاچاق مواد مخدر تا واگذاری ولسوالی ها به طالبان و غارت معادن!

تلاش حکومت برای نشست برای صلح، نمایش مضحک دیگر از سوی ارگ بود تا بار دیگر با نام صلح سیل مقام های کشورهای مختلف را کشانده و سخنرانی های سراسر کذب صورت گیرد تا به منابع کمک های جدید دست یابند.

مخالفانی که هیچگاه از سوی غنی به عنوان دشمن خطاب نشد و در تلاش فرد اول مملکت برای به صلح کشاندن این گروه تروریستی و افراط گر به معامله ای می ماند که در گذشته با طالبان صورت گرفت و کشور را در دوران تاریک و افراط گری فرو برد، همان خواست پشتون های راس حکومت و دولت تروریست پرور اسلام آباد.

آنچه افغانستان را بدل به ویرانه ای جنگ زده کرد که هر فاسد و افراط گری در آن زمینه رشد پیدا می کند، وجود رهبرانی متعصب و قوم گرایی می باشد که حاضر به فدا کردن یک ملت در بدل رسیدن به انحصارطلبی است.

افغانستان از ابتدا در سیطره قوم پشتون بوده است، قومیتی که هم حکومت را در دست دارد و هم عضو طالبان و داعش است، قومیتی که هم قدرت مشروع می باشد و هم تیم مخالف قدرت.

و حال با همراهی گلبدین حکمتار نشان داد که رهبران قدرت همچنان در رویای پادشاهی گذشته به سر می برند و با نادیده گرفتن تحولات چند دهه گذشته از هر چه غیر پشتون چنان نفرت دارند که حاضر به هم کاسه شدن با دشمان این مرز و بوم هستند تا نکند یک مقام تاجیک، ازبک، هزاره و .. نزدیک قدرت شود.

انحصارطلبی های اشرف غنی وی را در دورترین نقطه از مردمی قرار داده که تنها منبع مشورعیت وی است و با توهم قدرتی به مانند گذشته گان خود، تنها دغدغه وی کشاندن طالبان به قدرت است.

اما مگر امروز افغانستان با وجود تغییرات اساسی در سیاست و زندگی مردم همان افغانستان صد سال گذشته است که تنها یک قوم بر یک ملت حکومت دیکاتوری داشته باشد؟

+++++++++++++++++++++++++++

مطالب مرتبط

صلح هیچ وقت تامین نمی شود

کنفرانس تاشکند، بازی های سیاسی کشورهایی بود که رقابت های منطقه ای با هم دارند؛ نه مردم و نه حتی سران حکومت وحدت ملی از برنامه های صلح آگاهی ندارند و وقتی از آجندا آگاه می شوند که برنامه توسط دوستان بین المللی اوکی شده باشد

نشست های بین المللی پروسه کابل و تمسخر آن از سوی طالبان کافی نبود و اینبار نمایندگان نزدیک به 30 کشور در تاشکند گرد هم آمدند و در غیاب مخالفان دولت افغانستان آنان را به صلح دعوت کردند و یک به یک حمایت خود را از صلح آنان با حکومت وحدت ملی اعلام کردند؛ در این نشست اینبار اتحادیه اروپا به طالبان اعلام کرد که برای خروج اعضای این گروه از لیست سیاه سازمان ملل همکاری خواهد کرد، امتیازی که اشرف غنی در نشست دوم پروسه کابل آن را مطرح کرد و طالبان نه تنها جواب شفافی به آن نداند که نشست را توطیه علیه این گروه خواندند.

به گزارش سایت همایون بنقل از شبکه اطلاع رسانی افغانستان، نادر بلوچ عضو مجلس سنا در گفتگو با “نیمه روز” درخصوص نشست بین المللی تاشکند گفت: سران حکومت وحدت ملی، مردم و شورای ملی همیشه صدای خود را بخاطر تامین امنیت بلند کردند و ایجاب می کند که این صدا از طرف برخی کشورها و جامعه بین المللی مورد لبیک قرار گیرد و امیدواریم در نشست تاشکند مطابق آنچه که خواست و اراده مردم است تصمیم عادلانه گرفته شود.

بلوچ بیان کرد: پیش از ظهور داعش در افغانستان، یک اجماع قوی میان روس، چین، پاکستان و آمریکا صورت گرفت که متاسفانه بعد از ظهور داعش این سیستم به هم ریخت و اجماع به بن بست کشیده شد؛ امروز نیز نباید صد در صد روز نشست تاشکند حساب باز کرد.

وی علاوه کرد: کنفرانس تاشکند نشستی است که از طرف استخبارات منطقه ایجاد شده است بخاطر اینکه حداقل صدا و دیدگاه های کشورها راجع به مساله افغانستان شریک شود.

عضو سنا، درخصوص زمان نتیجه بخش بودن کنفرانس های بزرگ صلح افغانستان اظهار کرد: تازمانیکه کشورهای همسایه و فراتر از همسایگان و نیز کشورهایی که مستقیما از طالبان حمایت مالی می کنند (آنچه که به مردم روشن است)دست از حمایت بر ندارند اگر چه که نشست ها تاثیر خود را داشته باشد، مطابق خواست و اراده مردم و بخاطر آوردن صلح نیست.

این آگاه سیاسی به نشست های صلح سوریه و عراق اشاره کرده و اظهار کرد: تا کنون شاهد مذاکرات بین المللی بسیار زیادی هم در رابطه با جنگ های عراق و سوریه بوده ایم اما مردم جهان شاهد هستند که این نشست ها تا کنون نتیجه مثبتی نداشته است.

بلوچ درخصوص علت دخالت کشورها در امور داخلی افغانستان گفت: بحث رقابت های منطقه ای در افغانستان موجود است و نمایندگان خاص کشورها بارها نگرانی خود را از حضور کشورهای مختلف در افغانستان ابراز کرده اند.

وی افزود: مشاور شورای امنیت ملی یادآوری کرد که امروز داعش از طرف استخبارات پاکستان حمایت می شود و علاوه بر این موضوع می بینیم که کشورهایی که علیه تروریزم و داعش مبارزه می کنند نیز گاهی به این گروه چراغ سبز نشان داده اند؛ به باور من تا زمانیکه مذاکرات مستقیم با نظامیان و دولت پاکستان آغاز نشود و فشارها بالای این کشور جدی تر نشود، هیچوقت صلح تامین نمی شود.

عضو سنا بیان کرد: نه مردم و نه حتی سران حکومت وحدت ملی از برنامه های صلح آگاهی ندارند و وقتی از آجندا آگاه می شوند که برنامه توسط بعضی دوستان بین المللی اوکی شده باشد؛ بی خبری شورای صلح که جای خودش را دارد که هیچگاه از این نشست ها آگاهی نداشته و ندارد.

بلوچ درخصوص هدف نشست هایی بزرگی نظیر تاشکند اظهار کرد: این بازی های سیاسی کشورهای منطقه ای است که رقابت های منطقه ای با هم دارند و روی اهداف خود کار می کنند؛ اگر این مسایل را ادامه دهند بعضی کشورها متضرر می شوند.

وی تاکید کرد: هر اندازه که صلح تامین نشود کشورهای آسیای میانه و نیز همسایگان افغانستان در آتش جنگ خواهند سوخت و اگر هوشیاری سیاسی خود را حفظ نکنند و تحت تاثیر استخبارات و حمایت های سیاسی و نظامی مخالفان قرار بگیرند این ضرر ها بیشتر است.

عضو سنا افزود: پاکستان حمایت خود را از ناتو و آمریکا از دست داده است و خود را به دامان روسیه، چین و کشور همسایه اش انداخته است و امروز می خواهد برای اهداف ناجوانمردنه اش مردم افغانستان را در آتش جنگ بسوزاند

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

پیشنهاد روسیه به امریکا

برخی نشانه از ورای مباحث بین المللی مشعر اند که روسیه برای امریکا در رابطه با افغانستان یک پیشنهاد معامله کرده است که علی رغم خوشبینی هایی که با انعقاد نشست تاشکند درین رابطه به میان آمده، تا کنون از سوی امریکا پذیرفته نشده است. روسیه عامل نیابتی خطرناک ( طالبان) را در اختیار دارد. به نظر می رسد که بده بستانی صورت نگیرد، همان گونه که جنرال نیکلسون گفت؛ نبرد های فراگیر و چندین جانبه در بهار امسال در پیش خواهد بود.
سرگنی لاوروف وزیر خارجه روسیه در دیدار با دکترغنی در تاشکند یک بار دیگر موضوع جور آمد صلح آمیز را تحت نام اجلاس سه جانبه بین امریکا، روسیه و افغانستان مطرح کرده است. همزمان، معاون وزیرخارج ایران هم صدا با گروه طالبان، از ضرورت «خروج نیروهای خارجی افغانستان» سخن گفته است.گزارشنامه افغانستان

.

.